14 & 15 april 2018 Antwerp-Expo  Antwerpen BE)
Veel foto's op PINTEREST, klik op het logo!
Grote Int. Poppenhuizen en Miniaturenbeurs
Large Int. Dollshouse and Dollshouseminiatures Fair
Groβe Int. Puppenhäuser und Miniaturen Messe
The Big Event.be
THE BIG EVENT.be
Antwerp Expo te Antwerpen (Be) Zaterdag 14 en zondag 15 april 2018
De Belgische versie van 'The Big Event' een combinatie van een grote int. poppenhuizen en miniaturenbeurs parallel met een grote int. poppen en teddyberenbeurs.
Adres: Antwerp Expo (voorheen het Bouwcentrum)
Jan van Rijswijcklaan 191 - 2020 Antwerpen België
Entree: Volwassenen € 10,-  65+ € 8,-
kinderen tot 12 jaar gratis onder begeleiding.
Zaterdag open van 10:00 tot 17:00 zondag van 11.00 tot 16.00
Hondje meenemen? Honden zijn niet toegestaan in Antwerp Expo (uitgezonderd hulphonden)
Nieuwsbriefabonnees ontvangen een hoge korting op de entreeprijs voor volwassenen
Niesje Wolters van Bemmel
Evenementenbureau
Telefoonnummer: 0578 628767
buiten Nederland: 0031 578 628767
Nieuwsbriefabonnees ontvangen via de e-mail  € 3,- korting  op de entreeprijs voor volwassenen. U betaalt i.p.v. € 8,- slechts
€ 5,- per persoon. U ontvangt de kortingsbon per email ca. 1 maand voor dat de beurs plaatsvind.
DEELNEMERSINFORMATIE
De Poppenhuizen en poppenhuisminiaturenbeurs vindt plaats in de Antwerp Expo Hal 2 (zie foto boven)
de beurs vindt plaats parallel met de grote int. poppen en teddyberenbeurs en is geopend zaterdag  van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur

Er staat een grote plattegrond in de hal opgesteld bij de informatiestand. Een deelnemerslijst wordt uiterlijk in april 2018 op deze website gepubliceerd in februari volgt een plattegrond.
Er komen tevens bordjes op de tafels te staan met uw naam en standnummer om de vindbaarheid
van uw stand voor de bezoekers te vergemakkelijken. De bordjes zijn niet om mee naar huis te nemen maar blijven eigendom van de organisatie! Het zou prettig zijn als u uw tafelbordje en uw badges, na afloop van de beurs, inlevert bij de informatiestand of in ieder geval op de tafel achterlaat.

Opbouw standhouders:
Vrijdag 13 april:  vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag 14 april: vanaf 07.00  uur tot 09.15  uur. als het druk is in de entree met bezoekers gaan de deuren  reeds open om 9.30 (alleen zaterdag).
Zondag is de hal open voor standhouders om 10.00  en gaat open voor bezoekers om 11.00 uur. De beurs is geopend voor bezoekers op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Standhouders die nog moeten afrekenen, graag met gepast geld bij de informatiestand vóór dat de beurs begint!

Behalve tijdens de opbouwdag is parkeren tijdens de beursdagen op het terrein van Antwerp Expo € 6,- per dag (prijs van 2017). U kunt echter langs de weg (middenberm) kosteloos parkeren.
De toiletten worden beheerd door een schoonmaakbedrijf, gebruik van de toiletten is tegen betaling.

Identificatie:
Een envelop met uw naam, met daarin uw badges voor u en uw medewerkers en een bon voor  stoel(en) ligt gereed op uw tafel. Uw badge dient u, ter controle, constant bij u te dragen tijdens de op/afbouw en de beursdagen.

Om te voorkomen dat teveel mensen bij één stand staan, hebben wij een maximum aantal personen en badges per stand:
2 / 3 en 4 strekkende meter = 2 badges, d.w.z. 2 personen achter de stand.
5/6 strekkende meter = 3 tot 4 badges, d.w.z. maximaal 4 personen achter de stand.
7/8 strekkende meter = 4/5 badges, d.w.z. 4/5 personen achter de stand.
9/10 strekkende meter en meer = 5 badges, d.w.z. 5 personen achter de stand.
Indien u met meer medewerkers achter de stand wilt staan dan kunt u bij onze medewerkers extra badges aanvragen (kosteloos), u dient uw badge zichtbaar  te dragen. De badges zijn niet voor familie of kennissen die als bezoekers komen!!

WAT BETEKENT EEN RIJSTAND, WANDSTAND, KOPSTAND OF VLOEROPPERVLAK?
Een rijstand staat in een carré opstelling in de hal u heeft collega's naast en achter u, een wandstand spreekt voor zich. Tafels aan de wand en in een rijstand hebben een zit/sta-ruimte van heeft 1,30  meter achter de tafel. De tafels in Antwerp Expo zijn 2 meter lengte 70 cm diep en 75 cm. hoog. Tafels met een lengte vanaf 4 meter hebben links en rechts van de tafel een uitgang die overigens gedeeld moet worden met andere collega's om in en uit te lopen, daar mogen geen dozen of andere obstakels (stoel) worden geplaatst dit ook i.v.m. brandweervoorschriften. Een kopstand is altijd 4 meter en heeft 2 meter ruimte achter de stand en staat aan het begin of einde van een carré. Vloeroppervlak is 1 vierkante meter naast de tafel om bijvoorbeeld een rek te plaatsen en heeft een meterprijs.

STANDHUUR: De standhuur wordt berekend per tafel van twee meter, minimum afname is 1 tafel.        
Overigens is het alleen mogelijk om voor beide dagen in te schrijven.

STROOMAANSLUITING
De hal is uitstekend verlicht! Een stroomaansluiting voor 2 dagen kost u € 48,40 incl. btw. naar onze mening is extra verlichting niet noodzakelijk...echter als u toch een aansluiting wenst dan vraagt u dat aan op uw deelnameformulier. Er ligt in de nabijheid van uw de tafel 1 contactdoos met 2 ingangen of meer. Slechts één ingang is voor u bestemd (tenzij u twee aansluitingen hebt besteld), de andere zijn voor uw collega's die stroom hebben besteld. Neem voldoende verlengsnoeren met verdeelblok mee, zodat u meerdere lampen aan kunt sluiten. Let op! Bij één stroomaansluiting niet hoger gaan dan totaal 500 Watt! Het is niet toegestaan om elektriciteit 'te lenen' omdat u 'alleen maar' 1 of 2 spotjes (of een waterkoker) bij u heeft, bij ongeoorloofd gebruik krijgt u ter plekke een kwitantie van € 48,40 die kontant en ter plekke afgerekend moet worden! Waterkokers of 'Senseoapparaten' zijn meestal te 'zwaar' voor een aansluiting van 500 watt. houd daar rekening mee. Kijk ook voor onze tip om te werken met een 'droge' accu, als u vaker op beurzen staat kan zo'n accu veel voordeel opleveren KLIK HIER voor meer informatie over het gebruik van een accu.!

Stoelen
Iedere stand krijgt 2 klapstoelen gratis ter beschikking. Heeft u meer stoelen nodig informeer ons op zijn laatst 3 weken voor de beurs.

Op tijd gereed.
Zorg dat uw stand zaterdagochtend om 9.30 uur klaar is.
De beursingang voor bezoekers gaat zaterdag reeds om 9.30 uur open als er een lange rij met wachtenden staat. Zondag niet eerder dan 11.00 uur.  Dringend verzoek geen bezoekende vrienden, vriendinnen of familie achter uw stand te laten plaatsnemen! Ga dan even naar horeca met uw bezoek. Het is wel gezellig voor u, maar u bezorgt overlast daardoor bij uw collega-standhouders die naast of achter u staan. Er is gratis WIFI in de hal.

Standbouw:
Het is verplicht om uw tafel(s) aan de voor én achterkant te voorzien van tafelkleden die tot ca.10 boven de grond  reiken!! Dit ter voorkoming dat de bezoekers uw dozen/verpakkingsmateriaal etc. kunnen zien, het staat erg slordig en dat is niet de bedoeling. Als organisatie willen wij  de beurs kwalitatief een mooiere uitstraling geven en uiteindelijk zal ú dat merken in uw verkoop!

Uitbouwen?
Respecteer uw collega naast u met de inrichting van uw stand!
Het plaatsen van zelf meegebrachte tafels c.q tafelbladen om uw stand te verdiepen is toegestaan, mits u een wandplaats heeft of, indien u in een rij staat in goed overleg met uw collega standhouders zodat die daar geen hinder van ondervinden! Het mag in géén geval tot discussie of misverstanden leiden. Het uitbreiden van uw stand mag sowieso niet in de richting van het gangpad of in de lengte (belemmering uitgangen), houdt er wel rekening mee dat u na het ‘verdiepen’ van uw stand uw eigen loopruimte achter de stand kwijt bent en u geen gebruik mag maken van de loop/sta ruimte van de collega’s om u heen, een stoeltje neerzetten in het looppad is vanzelfsprekend niet toegestaan. Zodra over bovenstaande  klachten komen dient u, zonder enige vorm van discussie, uw stand in de oorspronkelijke staat terug te brengen, houdt daar rekening mee vóórdat U gaat inrichten! Brandweer voorschrift: Uw verkoopruimte beperkt zich tot de ruimte waar uw tafel op staat, gangpaden, nooduitgangen en brandhaspels moeten vrij blijven van goederen en/of andere obstakels.

Verboden: Het is verboden leeg verpakkingsmateriaal (dozen etc.) en uiteraard etensresten achter te laten in of bij Brabanthallen, deze moet u mee naar huis nemen. Dus niets achterlaten in of bij Antwerp Expo. Er wordt gecontroleerd. Degene die zich niet aan de regels houden, krijgen de kosten voor het afvoeren van afval doorberekend! (ook niet op een tafel zetten van een collega).
ROKEN : Het is verboden te roken in het gehele complex..


Belangrijk:
Men mag pas na sluiting van de beurs, dus vanaf zondag 16.00 uur beginnen met het opruimen van de stands. Het is niet toegestaan om uw stand voor 16.00 uur te verlaten uit te ruimen of af te breken, met goederen karretjes te gaan rijden, met dozen te gaan sjouwen etc. Als organisatie zullen wij daar streng op toezien, bezoekers hebben het recht om álles te zien tot aan de officiële sluitingstijd, bovendien zal naleving van deze regel de sfeer en de kwaliteit van de beurs ten goede komen. Bij het niet opvolgen van deze voorwaarde voor deelname, wordt de desbetreffende 'vroegopruimer' definitief uitgesloten voor deelname aan toekomstige beurzen. De losdeuren gaan ná afloop van de beurs zaterdagmiddag om 17.15 open zondagmiddag om 16.15 uur .


Hondenbeleid:
Antwerp Expo heeft een hondenverbod. (met uitzondering van hulphonden)

Diefstal: Let tijdens de beurs goed op uw stand! Leg uw handtas op een ”veilige” plaats. Bijvoorbeeld in een container met daarop weer een andere. Dek zaterdagmiddag na afloop van de beurs uw tafel af met bijvoorbeeld een laken en bevestig die met veiligheidsspelden vast aan het onderkleed. Laat uw tafel nooit onbewaakt achter en draag uw geld op uw lichaam (heuptasje of iets dergelijks).
Antwerp Expo en Niesje Wolters van Bemmel v.o.f. kan in geen enkel opzicht aansprakelijk worden gesteld voor (letsel)schade en/of diefstal van meegebrachte handel of van eigendommen van de deelnemer / deelneemster, zowel tijdens de beurs als tijdens het gehele verblijf aldaar. (LEES OOK UW DEELNAME FORMULIER GOED DOOR!)

Wellicht een hoop 'regels' maar bovenstaande zorgt voor een prettige sfeer én een prachtige beurs!
Wij wensen U alvast een gezellige en succesvolle beurs toe!