Poppenhuis & Miniaturenbeurs
Dollshouse & Miniatures Event
Puppenhaus & Miniaturen-Messe
20 & 21 oktober 2018
Speelgoed voor volwassenen.

Zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018 gaat één van de grootste evenementen ter wereld op het gebied van poppenhuizen, poppenhuisminiaturen, poppen en teddyberen,  plaatsvinden in Nederland!

De bekende evenementenlocatie Brabanthallen in Den Bosch zal voor twee dagen omgetoverd worden tot het bruisende hart met exclusief speelgoed voor volwassenen.
In 2015 heeft de organistatie gekozen voor de toevoeging van een exclusieve grote internationale poppenhuizen en miniaturenbeurs! Vanwege het overweldigende succes heeft de organisatie besloten dit 'beurs in beurs' concept jaarlijks in oktober te laten plaatsvinden! Daarnaast vindt in 2018 de 28e editie van de grote poppen en teddyberenbeurs plaats eveneens op ca. 4.000 m2. Samen bundelen we dit evenement tot een ongekend paradijs voor verzamelaars en hobbyisten op een vloeroppervlak van ca. 8.000 m2 met zo’n 350 deelnemers. Dat betekent voor de bezoekers een bijzondere wandeling van 1500 meter verkoopstands boordevol artikelen die tot de verbeelding spreken! Een groot horecaplein zorgt ervoor dat de bezoekers even kunnen uitrusten, de uitgebreide keuze aan snacks zal de inwendige mens voldoende energie geven om de lange rijen stands te bezoeken.
Poppenhuizen zijn nog ouder dan men zou denken, kunstverzamelaar hertog Albrecht V van Beieren liet al in 1558 een groot poppenhuis bouwen voor zijn dochter, het zogenaamde Dockenhaus. Het huis had diverse verdiepingen, veel kamers, een badkamer en een binnenplaats en was ingericht met zilver en wandkleden. Er woonde een gevarieerd gezelschap poppen. Het geheel werd later in een museum ondergebracht, waar het in 1674 door een brand werd verwoest.
Inmiddels is door de eeuwen heen aangetoond dat het vervaardigen van poppenhuizen en miniaturen tijdloos is en vandaag de dag populairder dan ooit.

De publieke belangstelling en bewondering voor deze bijzondere bouwwerken is onverminderd groot!  De beursvloer zal gevuld worden met sfeervolle stands waar allerlei verschillende producten verkocht worden voor de creatieve hobbyisten die zelf een poppenhuis willen maken. Voor de verzamelaars presenteren deelnemers afkomstig uit Europa en ver daarbuiten hun indrukwekkende assortiment aan zelfgemaakte poppenhuizen en bijbehorende miniaturen, maar ook antieke poppenhuizen en toebehoren zullen niet ontbreken.
De beurslocatie is uitstekend bereikbaar vanuit Nederland, België en Duitsland, bovendien ligt Eindhoven Airport op slechts 20 autominuten en het centraal station op 10 minuten loopafstand. Voor de fans van poppenhuizen en miniaturen in Nederland en België worden tourbussen ingezet met diverse opstapplaatsen en vanaf het centraal station ‘s-Hertogenbosch worden pendelbussen ingezet.

Twee beurzen voor de prijs van één!
  
                                                                                                                                   
Openingstijden, entreeprijzen en adres: Zaterdag 20 oktober van 10.00 tot 17.00 uur  en zondag 21 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Adres: Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK ’s-Hertogenbosch Nederland
Entreeprijzen: Volwassenen € 10,-  65+ € 8,- kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassene gratis.
Op de website staan hotelaanbiedingen, routebeschrijvingen, tourbusreizen, pendelbussen, deelnemersinformatie en bezoekersinformatie: www.dollshouseevent.com.


Geachte mediarelatie,                                                                                                                                                    

Namens Evenementenbureau Niesje Wolters van Bemmel nodig ik u van harte uit om de grootste internationale poppen, teddyberen, poppenhuizen en miniaturen beurs ter wereld bij te wonen. Vanzelfsprekend wordt een publicatie zeer op prijs gesteld! Voor meer informatie en beeldmateriaal in hoge resolutie: Suzan Wolters, info@poppenhuisbeurs.com
telefoonnummer: 00 31 (0)6 300 99 458  website: www.niesjewolters.nl  www.poppenhuisbeurs.com 
Facebook: https://www.facebook.com/NiesjeWolters
PERSBERICHT